"The best weapon is to sit down and talk" - fredsprisvinner Mandela

 

Den 8. Desember avdukes det vi på Haaland Tynnplate kaller Fredsbenken, som også går under navnet «The Best Weapon» av skaperne, foran Nobels Fredssenter i Oslo.

Fredsbenken er en 6,5 meter lang skulptur/benk formet som en slak bue. Den er designet av Snøhetta og for Vestre produsert på Vigrestad hos Haaland av Hydro produsert aluminium. Tanken bak er at de som setter seg på benken blir dratt mot midten pga benkens utforming og derav kanskje blir tvunget til en samtale. Å det er utrolig hva som kan løses av problemer om man bare kommuniserer.

Tidligere har vi produsert to til Fredsbenker for Vestre, en som sto foran FN-bygningen i New York og en som står i Quatar. 

Benkene har alltid vært skjært, valset og sveist i aluminium fra Hydro hos Haaland Tynnplate før den går til sandblåsing hos NOT Overflateteknikk som fjerner alle spor av sveis og produksjonsprosess. Til slutt går den til eloksering for å gi overflaten beskyttelse mot vær og vind, nå sist hos Hydal Aluminiumprofiler på Raufoss. Det er på denne måten at benken får sitt monokrone, nesten støpte utseende, på tross av at den er hul innvendig. 

Vi på Haaland er stolte over tilliten til å få ha produsert nok en benk og håper besøkende og boende i hovedstaden kan ha mange gode samtaler der. 

Recommended Posts