01

Vi er i dag en av Europas mest moderne bedrifter innen tynnplatebearbeiding.

Bedriften behandler de fleste materialkvaliteter med hjelp av ny automatisk produksjonsteknologi. 

Maskinparken består av automatiske stanse-, knekke- og lasermaskiner, sveiseroboter og ulike avgraderings- og muttermaskiner. Bedriften har 65 ansatte, og ligger på Vigrestad i Hå kommune

06

Vi produserer akkurat det kunden vil ha. 

Produksjon blir i hovedtrekk utført fra kundespesifiserte tegninger og/eller spesifikasjoner. Men med egen konstruksjons-avdeling kan vi også ta produktet fra idé til ferdig vare.

KHMS

Dette skal vi oppnå ved kontinuerlig forbedring av alle prosesser og systemer som er etablert i den enkelte organisasjon. 

Sammen med våre kunder og leverandører skal vi følge lovbestemte krav og kontinuerlig forbedre vår praksis og rutiner innen miljøstyring. Vi tror at et slikt engasjement vil resultere i besparinger for våre kunder.

NS-EN ISO 9001 og 14001

Historikk

Det som i dag er en av Europas mest moderne tynnplate-bearbeidingsbedrift, ble startet i slutten av 1930-årene av Olav Haaland som en møbelfabrikk.

Denne brant ned i 1956. Da det ble ansett at møbelproduksjon ville bli vanskelig i fremtiden, valgte de å satse på spikerproduksjon i stedet. I 1980 ble så bedriften solgt til Elkem som la ned spikerproduksjonen på Vigrestad. De to neste årene drev bedriften videre med tilfeldig monteringsarbeid, før de i 1982 valgte å satse på tynnplatebearbeiding.

Firmaet var da det første i Europa som kjøpte laserskjærer fra den store platemaskinprodusenten Amada, og har siden vært i fremste rekke når det gjelder utstyrspark. Haaland ble i 1994 oppkjøpt av Technor AS, som hadde hovedkontor i Stavanger.
Videre i september 2006 ble selskapet solgt til Aarbakke Group. 

Fabrikken investerte i nytt stort produksjonsanlegg på 12000 m2 i 2009. En avansert maskinpark som kan behandle de fleste materialer og tykkelser.

November 2010 ble Haaland en del av IKM Gruppen som er en multidisiplin-leverandør med hovedfokus på olje- og gassindustrien frem til sommeren 2019.

I dag heter fabrikken Haaland tynnplate AS og er en av Europas mest moderne bedrifter innen sitt felt.

Eiere

BR Industrier AS er et industrikonsern bygd opp av over 20 bedrifter med ca 800 ansatte, fordelt på 3 divisjoner: Production, Agri og Oil&Gas.
Les mer

IKM Gruppen er en multidisiplin leverandør til olje- og offshoreindustrien som sysselsetter ca. 2450 ansatte.
Les mer

Maskinering & Sveiseservice, er spesialisert på produksjon av komplekse produkter til høyteknologiske kunder innen offshore- og landbasert industri.
Les mer