På Haaland har vi og vil vi alltid holde oss i teten når det kommer til automasjon av tynnplatebearbeiding. Å denne uken trilla vi inn en ny sveiserobot!

En helt ny ABB IRB 2600ID sveiserobot med manipulator blir nummer tre i rekken av sveiseroboter hos Haaland Tynnplate. De utgjør sammen med 14 kvalifiserte sveisere og en sliperobot sveiseavdelingen vår.

Det er første gang sveisemaskin-produsent Fronius selger en så avansert sveisemaskin i Norge.  Sveisemaskinen har «cycle step» (dråpeteller, vi kan bestemme hvor mange dråper en sveis skal bestå av), wire sense, touch sense og CMT som gjør at roboten kan tilpasse seg hver enkelt del og fange opp eventuelle differanser i stykket for å gi oss perfekt sveis hver gang.

Robotarmen, ABB IRB 2600ID, har 2 meters arbeidsradius, Production Manager, Arc Welding 6, TCS 2013 med Bullseye, Seamstracking mm. Er du interessert i mer info kan du finne datablad på ABB sin side her.  Manipulatoren, ABB IRBPD, håndterer arbeidsstykker opp til 2000x1200mm,  600kg og har 2 akser som muliggjør å alltid kunne sveise horisontalt.

Både vi og kundene våre merker at det er god pågang i markedet for tiden, denne roboten vil etter planen styrke vår sveisekapasitet om kort tid.

Vi gleder oss til å vise roboten i sving!

Det er heller ikke lenge siden sveisen fikk bedre plass, som du kan lese om her. 

 

 

 

Recommended Posts