Vi skal imponere deg.

Bak hver eneste leveranse hos oss står et høyt kvalifisert fagpersonell.

Idéutvikling

Idéutvikling

Selv om mange kunder vet hva de vil ha, er det ikke sjelden de kommer til oss med utfordringer: Vi trenger noe sånt som dette … Eller: Vi har et problem, kan dere hjelpe?

Svaret er ja. Vi kan alltid hjelpe – og vi gjør det. Kreative idéprosesser, gjerne med kunden involvert, leder oss til løsninger som både er funksjonelle og kostnadseffektive.

Med vår bredde-kunnskap vet vi hvordan alt henger sammen.

Med vår breddekunnskap vet vi hvordan alt henger sammen.

Design og engineering

Design og engineering

Vår overordnete oppgave er å gi kunden den optimale løsningen. Det betyr blant annet at vi legger stor vekt på å utvikle det beste designet. Utviklingsavdelingen vår består av høyt kvalifiserte medarbeidere med solid DAK-erfaring innen både 2D og 3D. Ved hjelp av konstruksjonsprogrammet Solidworks kan vi visualisere produktet slik at kunden får sett og vurdert hver minste detalj før selve produksjonen settes i gang.

Vi foretrekker å bli koplet inn på et tidlig stadium når det er snakk om nye produkter som skal utvikles. Da kan vi spille inn de muligheten som ligger i produksjonsutstyret vårt og slik bidra til å optimalisere produktet.

Iblant kommer kunden med egne 3D-modeller, men ofte modellerer vi produktet fra bunnen av. Det er uansett sluttresultatet som gjelder – det skal være perfekt!

Vi har den mest automatiserte maskinparken i Europa.

Vi har den mest automatiserte maskinparken i Europa.

Produksjon

Produksjon

Fabrikken vår ligger på flate, flotte Vigrestad og er hele 12000 kvadratmeter stor. Her sviver maskinene store deler av døgnet for at vi skal kunne levere alle de kvalitetsproduktene kundene våre ønsker.

Fabrikken vår har en av Europas mest avanserte industrielle produksjonslinjer for tynnplatebearbeiding. Maskinparken er helautomatisert og topp moderne – med lasermaskiner, stanser og kantpresser, sveiseroboter og avgradingsmaskiner.

Ved hjelp av et høyteknologisk logistikksystem, helautomatisert verktøyskift og en like helautomatisert platebearbeiding er arbeidsprosessene optimalisert ned til minste detalj. 

Delene føres gjennom fabrikken i en optimalisert arbeidsstrøm, der roboter tar seg av nesten all flytting av plater og halvfabrikata ut til de ulike stasjonene i CS-senteret. 3D-basert datateknologi, entusiastiske prosessoperatører og et enestående logistikksystem sikrer nøyaktige og punktlige leveranser.

Knekking

Den automatiserte delen av knekkeprosessen er knyttet direkte opp til automatlageret og består av to knekkeroboter og et knekkesenter. Den ene roboten håndterer deler opp til 35 kg og en bredde på opptil 3000 mm. Denne roboten har også automatisk skifte av kniver og dyner.

Den andre roboten kan håndtere deler opp til 160 kg med en største bredde på 4000 mm. Knekkesenteret behandler deler med tykkelse på 2,5 mm og kan jobbe med plater opp til 2500 x 1250 mm. I tillegg til disse maskinene har vi også seks manuelle kantpresser med kapasitet fra 50 til 320 tonn og en arbeidsbredde på opptil fire meter.

Laserskjæring

Maskinene for laserskjæring styres av et fleksibelt datasystem som gir muligheter for skjæring av komplekse deler med ekstrem presisjon. Her snakker vi virkelig skreddersøm, raskt og presist utført.

Stansing

Stansemaskinene våre behersker de fleste utfordringer og er konstruert for å kunne tåle et høyt volum med presis nøyaktighet.

Stansekapasiteten er knyttet opp til et automatlager hvor all tilførsel av råvarer skjer automatisk og alle stansede deler plukkes, sorteres og går tilbake til automatlageret i påvente av neste bearbeidingsoperasjon.

Vi benytter tre Amada-stansere med automatisk verktøyskift og magasin med plass til 200 verktøy og dobbel oppsett med dyner. Arbeidsområdet er 3000 x 1500 mm.

IAnlegget kjøres ubemannet store deler av døgnet.

Mutring og gjenging

Tynnplater kan være helt ned i 0,5 mm tykke og er som oftest for tynne til å kunne gjenges. Dette løser vi ved å presse mutrene gjennom platene, i ulike lengder og dimensjoner.

Sveising

Sveisearbeidene hos oss utføres av sertifiserte sveisere innen materialgruppene rustfritt/syrefast stål og aluminium. Sertifiseringen gjelder sveisemetodene Tig, Mig og rørtråd (dual shield). Vi har og to sveiseroboter for større serier.

Avgrading

Avgrading er stadig oftere et krav med tanke på sikkerhet og funksjonsevne. Vi benytter en Grindingmaster som både gritter/sliper og avgrader. (Gritting er en type overflatebearbeiding som riller flaten slik at furene blir stående igjen. Dette lager en fin, dekorativ overflate.) Maskinen har også en roterende filtskive på 1200m, denne fjerner spon og skarpe hjørner/kanter på platedelene.

Montering

Ting skal henge sammen! Våre dyktige medarbeidere i montasjeavdelingen sammenstiller produktene som er produsert i de andre avdelingene. Vi tar på oss alle typer montering.

Lagerhotell

For å optimalisere produksjonen og gi best mulig pris, avtaler vi gjerne med kunden å produsere varen ut fra et gitt årsbehov. Det kunden ikke trenger umiddelbart, settes på lager hos oss – klar til å tas ut når kunden har behov for det. Vinn-vinn!

Manuelt arbeid

Vi har utstyr for å klinke eller sveise fast muttere, bolter, hylser, osv. Platebearbeidingsutstyret vårt gir, sammen med sveising og avgrading, en optimal mulighet for å takle alle utfordringer.