På mandag denne uken var det 8.Mars, kvinnedagen, selv om damene ikke er i flertall er de godt representert på Haaland Tynnplate. Nå skal du få lese om tre av de som alle begynte som lærlinger i forskjellige fag.

 

Elisabeth Tjelta Khalili (34), begynte som lærling i Produksjonsteknikk i 2010, rett etter den beryktede åpningsfesten i den nye fabrikken. Det hun husker best av sin egen læretid var hvor kjekt det var å bruke de to årene som lærling til å jobbe i alle de ulike avdelingene i fabrikken. Å noe som også enda er ferskt i minnet er Gabriel Høyland som avdelingsleder i CS-linja, der hun jobbet et år etter fagbrev, hvordan han ramla ned trappa hvis maskinen sto stille for lenge.

Nå er Elisabeth å finne på salgsavdelingen, som hun ved en tilfeldighet ble tilbydd vikariat i 2015 å trivdes så godt med å selge det hun tidligere hadde produsert at hun har blitt værende.

Hennes beste tips til nye lærlinger er å velge Produksjonsteknikk på Haaland Tynnplate om du vil ha en variert læreperiode.

 

Amalie Kronfeldt Sirekrok (28), begynte som lærling i Logistikk i 2012. Hun husker godt at hun syntes det var tidlig å stå opp å at det var så mange kjekke folk som lærte henne opp.

Etter endt læretid fikk hun tilbud om stilling som leder i logistikk avdelingen å takket ja da det fristet med både mer oppgaver og lederansvar.

Hennes tips til nye lærlinger er å tørre å ta ansvar å ha en positiv innstilling.

 

Kristine Vigre (24), begynte som lærling i Kontor- og administrasjonsfaget i 2020. Hun hadde fra før fagbrev i salg og derfor var hun bare lærling i et år før hun kunne ta fagbrevet.

Kristine er nå og finne i salgsavdelingen hvor hun både sitter på salg og har ansvaret over dokumentasjonen som skal ut til kunde. Hun trives veldig med det hun gjør i dag og synes det er veldig bra arbeidsmiljø her på Haaland Tynnplate.

Hun sier at årets lærlinger kan glede seg til å bli godt mottatt på Haaland!

 

Recommended Posts