Skip to content

Storleverandør til Kongsberg.

Vi er alltid på jakt etter de beste løsningene.

Verdi over 40 millioner kroner

Verdi over 40 millioner kroner

Kontrakten med Kongsberg Defence & Aerospace AS, er en tillitserklæring til hele organisasjonen og viser at vi har det som skal til for å levere produkter på øverste nivå.

–At vi fikk kontrakten med Kongsberg Defence & Aerospace AS, er en tillitserklæring til hele organisasjonen og viser at vi har det som skal til for å levere produkter på øverste nivå. 
Det sier teknisk tegner Karl Johan Apneseth og salgsingeniør Elisabeth Tjelta Khalili i Haaland Tynnplate AS. De har begge hatt sentrale roller i arbeidet fram mot Kongsberg-kontrakten til en verdi av 40 millioner kroner inklusive opsjoner, underskrevet før jul i fjor. Kontrakten innebærer leveranser av produkter til Kongsbergs NASAMS luftvernsystem.

På detaljnivå 
I den store produksjonshallen på Vigrestad i Hå kommune på Jæren er de allerede i gang med produksjonen. Karl Johan og Elisabeth, som fortsatt er tett på prosjektet, har ingen problemer med å gjenkjenne Kongsberg-delene der vi vandrer gjennom sveiseavdelingen, til laseren, stansmaskinen og ferdigkontrollen. Kim Helge Mo er i ferd med å sluttføre dokumentasjonen på en av de mindre delene, ikke større enn to ganger halvannen centimeter. – Hver minste detalj skal dokumenteres, forteller han og viser oss tegning og produktbeskrivelse. 
Karl Johan har jobbet i Haaland Tynnplate i nærmere femten år og hatt Kongsberg som kunde også gjennom tidligere leveranser.
–Vi har i flere år levert ulike smådeler til Kongsberg, men ikke vært i nærheten av prosjekter som dette, smiler han.

Konkurransedyktige internasjonalt
Jærbedriften, som har en fullautomatisert produksjonslinje og en stor og avansert maskinpark, retter seg primært mot industrialisering av produkter konstruert av tynnplater. Både Karl Johan og Elisabeth synes samarbeidet med Kongsberg er utrolig spennende og tenker ikke minst på hva det kan bety av muligheter også framover i tid.
– Denne kontrakten er et tydelig bevis på at vi kan levere langt mer enn deler, påpeker de to.

Programsjef i Kongsberg Defence & Aerospace AS, Ragnar Løkka, uttrykker glede over at Haaland Tynnplate, som representerer norsk konkurransekrevende industri, med dette viser at de er konkurransedyktige også internasjonalt.
–Haaland fremstår som en profesjonell aktør på sitt fagområde og vant denne kontrakten i konkurranse med andre. For oss er det viktig å ha leverandører som klarer å konkurrere på priser internasjonalt og som oppfyller de høye kravene til produksjon som Kongsberg krever, sier han.

Stor kapasitet
For Haaland startet veien fram til kontraktsinngåelse allerede for 3-4 år siden.
–Vi ble først utfordret til å lage noen deler til et nytt prosjekt. På det tidspunktet tror jeg ikke engang Kongsberg selv visste hvor stort dette kunne bli, forteller Karl Johan.
–Vi har stor kapasitet i produksjonen, noe jeg tror Kongsberg har lagt vekt på. Prosjektet kan bli enda større, og da er det viktig med både med produksjonskapasitet og god lagerplass, avslutter Elisabeth.

Haaland Tynnplate AS eies av IKM Gruppen, BR Industrier og Maskinering og Sveiseservice AS.

Kontakt oss idag. Vi produserer akkurat det du vil ha.
Tlf: 51 79 20 00